Sancerre Rosé Jean Paul Balland

210,00 DKK
Jean-Paul Ballands Sancerre Rosé er udelukkende lavet på Pinot-Noir-druer, som kommer fra en lille parcel på 1,75 ha. med en jordbund af ler og kalk, som netop egner sig til denne drue. Høsten foregår ved håndkraft, og druerne bliver umiddelbart efter afstilket og mast. Ballands Rosé er lavet som “vin gris”, d.v.s. at druesaften kun får lov til at være i kontakt med skindet i kort tid, før den skånsomt bliver presset fra. Derefter gennemgår vinen en lang, kølig gæring i ståltanke.Farven er lys for en rosévin. Duften er meget elegant med frugt- og blomsternuancer og den hvide Sancerres lidt “grønne” stil (græs og blade). I smagen er det en meget frugtrig og harmonisk vin, som har lidt af Pinot Noirs maskulinitet og Sancerres klassiske charme. Her finder man toner af kirsebær og en smule solbær.Drik den til patéer, salater lavet f.eks. med andebryst eller røget kød, til hvidkødsretter – fjerkræ eller kalv og sågar til fiskeretter eller kraftige, mørke skaldyrssupper.

Se produkt beskrivelse

Jean-Paul Ballands Sancerre Rosé er udelukkende lavet på Pinot-Noir-druer, som kommer fra en lille parcel på 1,75 ha. med en jordbund af ler og kalk, som netop egner sig til denne drue. Høsten foregår ved håndkraft, og druerne bliver umiddelbart efter afstilket og mast. Ballands Rosé er lavet som “vin gris”, d.v.s. at druesaften kun får lov til at være i kontakt med skindet i kort tid, før den skånsomt bliver presset fra. Derefter gennemgår vinen en lang, kølig gæring i ståltanke.Farven er lys for en rosévin. Duften er meget elegant med frugt- og blomsternuancer og den hvide Sancerres lidt “grønne” stil (græs og blade). I smagen er det en meget frugtrig og harmonisk vin, som har lidt af Pinot Noirs maskulinitet og Sancerres klassiske charme. Her finder man toner af kirsebær og en smule solbær.Drik den til patéer, salater lavet f.eks. med andebryst eller røget kød, til hvidkødsretter – fjerkræ eller kalv og sågar til fiskeretter eller kraftige, mørke skaldyrssupper.